A nap kérdése: Mikor történt utoljára veled valami?

2021/10/28. - írta: bozsy

 

Az életünk tele van kommunikációval, ritkán kell már hosszú napokat várni a postásra, mindenki folyton elérhető, a digitális világunk megteremtette a lehetőségét, hogy folyton interakciókat folytassunk.

Sokat beszélgetünk-e valójában? Vagy igazából egyre kevesebbet? Vannak a "small talk"-nak nevezett udvariassági, társasági beszélgetések, amiket a legtöbben a munkahelyi világuk részeként, tudatosan használnak  és képesek intellektuális és kapcsolatépítő igényeket kielégíteni. Sokan ezt készség szintre fejlesztve már a magánéletben is használni kezdik a társasági eseményeken. Ezek vezetnek a felszínes beszélgetések egyik okához, a másik meg a felszínes, vagy zárkózott személyiségek. A felszínes beszélgetésekkel az a baj, ha az ember a hozzá minél közelebb állókkal minél gyakrabban folytatja. Van olyan, amikor nem tudunk megnyílni, amikor nem tudjuk a másikat megnyitni.

Ilyen és hasonló gondolatok mozdultak meg a fejemben, amikor az alább olvasható kérdést elolvastam. 

Vannak nagyon egyszerű kérdések, amikre le tudjuk adni a szokásos, semmitmondó válaszainkat. Mi történt veled ma? Hogy érzed magad? Mondd el, mitől félsz? 

Mikor történt utoljára veled valami? Két nagyon jó válasszal, a második szerzőjét ismerem. Az elsőjét?. 

 

screenshot_20211028-122806_instagram.jpg

 

 

screenshot_20211028-110252_instagram.jpg

 

 

 

screenshot_20211028-113135_instagram.jpg

 

 

Kezdjetek el élni, hogy legyen mit mesélni
(...)
Kezdjetek szeretni, hogy legyen min nevetni,

Pásztor Anna, Kiss Tibi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azenkedvesnaplom.blog.hu/api/trackback/id/tr216738842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása