Mindennapi "nem megénekelt" hősök

2021/10/29. - írta: bozsy

 Kedves Naplóm!

 

A XXI. század sokak szerint a szuperhősök kora. Képregények, filmek, könyvek, ruhák, happy meal menük. Semmi újkeletű nincs ebben az emberiségnek az ókor óta szükséges van hősökre, gondoljunk csak Gilgamesre, Herkulesre és Dávidra. 

A képregények hősei természetfeletti képességekkel rendelkeznek például tudnak repülni, falakon keresztüllátni, vagy darukat emelgetni.

Emberként persze eléggé korlátozottak a fizikai képességeink (bár elég jól tágítjuk őket a tudásunkkal). Nem tudunk repülni. Nem látunk át a falakon. Ami azonban korlátlan bennünk, az a képességünk, hogy meglássuk az igazságtalanságokat, és nekimenjünk azoknak - gyakran saját magunkat is veszélyeztetve. 

Miért van szükségünk hősökre?

Mert ők testesítik meg a legjobbat, amivé válhatunk az életben. A kihívások leküzdésére tett erőfeszítéseik megmutatják a társadalom értékeit, és hatásos, jó példaként szolgálnak arra, hogyan lehet pozitív változást elérni a világban. És ha elég sokan hallanak a tetteikről, akkor másokat is arra ösztönözhetnek, hogy ők is tegyenek valami hősies dolgot.

Nem ismernek el minden hőst (az angol az unsung, vagyis nem énekelt hősöknek hívja őket). Szegény Peter Parker, hiába ugrál életét kockáztatva a New York-i magasházak között, nem ismerik a rendes nevét, álruhát hord. 

Vannak azok, akik például köpenyt hordva az elmúlt két évben a világ minden táján az emberi teljesítőképesség határán a saját és csak 

És vannak azok, akik csendben hozzák az áldozatot, lehet hogy senki nem látja őket és segítenek másoknak, önzetlenül, saját erejüket, lelkük darabkáit áldozva, hősök ők is, szuper hősök. Nekem is van egy. Az Egyetlen.  

 

for help somebody you don't need to be ironman
no need no money and no need any weapon
but we need the might of our soul
lift their life up and keep roll.

Brains

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azenkedvesnaplom.blog.hu/api/trackback/id/tr9616738870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása